• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:28.4.2023

Ensimmäinen Geomob Finland yhdisti kaukokartoituksesta kiinnostuneet

Kirjoittaja

You are currently viewing Ensimmäinen Geomob Finland yhdisti kaukokartoituksesta kiinnostuneet

Kansainvälisen Geomob-konseptin ensimmäinen Suomessa järjestetty tilaisuus keräsi yhteen alan osaajia keskustelemaan kaukokartoituksen mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta.

Maailmalla jo 15 vuotta pyörinyt Geomob-tapahtumakonsepti on nyt tuotu Suomeen. Kiinnostavia puhujia ja rentoa verkostoitumista tarjonnut tapahtuma sai osallistujilta innostunutta palautetta. Seuraavat Geomob Finland -tilaisuudet järjestetään syksyllä. Kuva: Location Innovation Hub.

Kansainvälisen Geomob-konseptin ensimmäinen Suomessa järjestetty tilaisuus toteutui noin 35 osallistujan voimin 13.4. Maria01:n tiloissa, Helsingissä. Tilaisuudessa keskusteltiin kaukokartoituksen mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Osallistujat tulivat yrityksistä ja julkiselta sektorilta, mukana oli myös joukko alan opiskelijoita ja tutkijoita.

Tilaisuuden avasi Geomob-konseptin kehittänyt Ed Freyfogle, teemalla ”Looking back at 15 years of Geomob”, jossa avattiin Geomobin taustoja ja historiaa. Tapahtumakonseptiin kuuluu se, että tilaisuuden aikana pidetään lyhyitä esityksiä, jotka toimivat innostuksen herättelijöinä virallisen ohjelman jälkeiselle verkostoitumistilaisuudelle. Kiinnostavimmaksi esitykseksi valittu voittaa palkinnon. Tapahtumassa puheenvuorot pitivät Zero Gravityn, ICEYE:n, Collective Crunchin ja CGI:n edustajat.

– Kuulimme esityksiä kaukokartoituksen hyödyntämisestä muun muassa kaupunkikehittämisen, ilmastonmuutoksen torjunnan, tulvakartoituksen, peltolohkojen seurannan ja metsätuhojen seurannan näkökulmista. Samalla kuulijoille tulivat tutuksi alan start-up yritykset ja heidän ajankohtainen toimintansa, mistä voi olla muuten hankala saada tietoa, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastannut Location Innovation Hubin verkostomanageri Joonas Jokela.

Puheenvuoron pitäjistä palkintokorokkeelle nostettiin tällä kertaa Juha Koponen Collective Crunchista, joka piti yleisön mielestä innostavimman esityksen. Koponen esitteli kaukokartoitusaineiston hyödyntämistä metsäinventoinnissa ja kirjanpainajakuoriaisen aiheuttamien metsätuhojen seurannassa.

– Kaikki esitykset olivat todella mielenkiintoisia ja hyvin laadittuja. Esitysten jälkeen oli aikaa vapaamuotoisemmalle keskustelulle ja verkostoitumiselle, mistä saatiin myös illan aikana hyvää palautetta. Käyntikortit vaihtuivat, uusia kontakteja syntyi ja puheensorinaa jatkui pitkälle alkuiltaan, Jokela sanoo. Tapahtuman palkinnon sponsoroi Splashmaps ja verkostoitumisillan tarjoilut CGI.

Seuraavat Geomob Finland tilaisuudet järjestetään syksyllä.

– Tiedotamme tulevista Geomob-tapahtumista viimeistään alkusyksystä. Yksi tapahtuma toteutuu Oulussa, muut paikkakunnat ovat vielä avoimia. Meille voi ehdottaa teemoja ja aiheita, joista toivotaan vastaavia tilaisuuksia. Voit myös ilmoittautua puhujaksi, Jokela vinkkaa. Tapahtumasarjaa toteuttaa Location Innovation Hub, tänä vuonna toimintansa käynnistänyt sijaintitiedon osaamiskeskus, jonka tavoitteena on vauhdittaa yritysten ja julkishallinnon toimintaa sijaintitietoa hyödyntämällä.

Artikkelin kirjoittaja Anniina Lundvall työskentelee Location Innovation Hub (LIH) osaamiskeskuksessa.