Miten BIM + GIS muuttaa maailmaa?

Aika: 19.5.2022 klo 13-16
Paikka: Maria 01 -kampus (Urban3-tila, Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsinki)
Zoom-linkki: https://us06web.zoom.us/j/85258571430

Rakennetun ympäristön digitalisaatio kehittyy nopeaa vauhtia kaikilla rintamilla. Nyt on aika purkaa siiloja ja tarkastella asiaa yhtenä kokonaisuutena. Todellisessakaan maailmassa ei ole siiloja, ei ole epäjatkuvuuksia, ei ole epäyhteensopivia liityntöjä, eikä tavaraa katoa matkalla, joten miksi digitaalisessa maailmassa vielä näin tapahtuu?

Jotta voimme kehittää todellista maailmaa vastaavan digitaalisen maailman, eli rakennetun ympäristön digitaalisen kaksosen, pitää se tehdä yhdessä, kaikilla rintamilla, siilot murtaen ja kohti yhtenäistä kokonaisuutta.

Tätä tavoitetta peilaten buildingSMART Finland ja GeoForum järjestävät miniseminaarin, jossa tuodaan yhteen BIM ja GIS maailmat sekä niihin liittyvät prosessit siten, että voimme oppia ja kehittyä yli toimiala- ja organisaatiorajojen, koko rakennettu ympäristö yhdessä.

Seminaarissa tarkastellaan eri kehityshankkeita tiedon virtaamisen ja standardien kannalta.

Ohjelma

13.00 Tilaisuuden avaus
13.10 Mihin jäätiin paikkatietojen JHS-työssä?, Pekka Sarkola, Gispo Oy
13.30 Kaupunkiympäristön digitalisaatio – rakennusvalvonnan prosessien automatisointi ja digitaalinen kaksonen kaupunkiympäristön tiedon kokoajana, Tiina Talvitie, Helsingin kaupunki
13.50 Maakuntakaavojen yhteinen tietomalli – Hame-hanke, Elina Ronkanen, Kymenlaakson liitto
14.10 Tietomallipohjaisen kaavoituksen kehittäminen KAATIO-hankkeessa, Pilvi Nummi, Asiantuntijat n+1 Oy
14.30 Tauko
14.50 RYTJ:n tuoma muutos ja mahdollisuudet, Jari Vaarma, Ympäristöministeriö
15.10 Väylätiedoilta vaaditaan nyt paljon ja kohta enemmän. Millainen koski tietovirroista muodostuu?, Matti Pesu, Väylävirasto
15.30 Infraomaisuuden tietovirrat -hankkeen esittely, Pasi Lappalainen, Nosto Consulting Oy
15.50 Todellisuutta ja unelmia tietomallipohjaisessa katusuunnittelussa, Annina Lehikoinen, bSF
16.00 Tilaisuus päättyy

Date

19.05.2022
Päättynyt

Time

13:00 - 16:00

Lisää tietoa

Ilmoittaudu täällä

Sijainti

Hybridi

Sijainti 2

Helsinki

Järjestäjä

BuildingSMART Finland

Puhuja

 • Annina Lehikoinen
  Annina Lehikoinen
  Toimitusjohtaja, Rakennustietomalli Oy

  Koko rakennetun ympäristön ymmärtäjä ja moniottelija
  DI & MSc Architecture
  Rakennustietomallin toimitusjohtaja ja buildingSMART Finlandin manager
  2018-2021 Projektipäällikkö Kruunusillat, Helsingin kaupunki
  2008-2018 Konsultti, Sitowise

 • Elina Ronkanen
  Elina Ronkanen
  Maakuntasuunnittelija, Kymenlaakson liitto

  Olen koulutukseltani maantieteilijä. Olen työskennellyt lähes koko työurani paikkatietoasioiden parissa. Viime vuosina olen työskennellyt erityisesti maakuntakaavoitukseen sekä merialuesuunnitteluun liittyvien paikkatietoasioiden parissa.

 • Jari Vaarma
  Jari Vaarma
  Erityisasiantuntija, RYHTI-hanke (Ympäristöministeriö)

  2008 Tampereelta valmistunut arkkitehti

 • Matti Pesu
  Matti Pesu
  Kehittämispäällikkö, Väylätiedot, Väylävirasto

  Olen maantieteilijä ja paikka- ja liikennetietojen asiantuntija. Tein pitkään töitä Väyläviraston (ja edeltäjän eli Liikenneviraston) paikkatietojärjestelmän ja Digiroad-tietojärjestelmän vastaavana. Tällä hetkellä vastaan Väyläviraston väylätieto-omaisuuden hallinnasta eli ohjaan kaikki väylätietojärjestelmät ja liikennemuodot kattavaa kehittämistä. Paikkatietojuttujen käytännön tekemiseen olen pitänyt tuntumaa ”harrastamalla” kuntien ja kaupunkien pyöräily- ja koulumatkaliikenteen mallintamisen kehittämistä.

 • Pasi Lappalainen
  Pasi Lappalainen
  Johtava konsultti, Nosto Consulting Oy
 • Pekka Sarkola
  Pekka Sarkola
  Paikkatietoasiantuntija, Gispo Oy

  Pekka Sarkola on toiminut paikkatietojen hyödyntämisen alalla parin vuosikymmenen ajan. Hänellä on kokemusta sekä paikkatietojen hyödyntämisestä että paikkatietojärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta eri toimialoilla. Tällä hetkellä Pekka toimii paikkatietoasiantuntija Gispo Oy:ssä.

 • Pilvi Nummi
  Pilvi Nummi
  Projektipäällikkö, TkT, arkkit., Asiantuntijat n+1 Oy

  Pilvi Nummi (TkT, arkkit.) on kaupunkisuunnittelun ja kaavoituksen digitalisaation asiantuntija. Hän toimii osa-aikaisena projektipäällikkönä Oulun kaupungin ja 15 muun kunnan yhteishankkeessa (KAATIO), jossa kehitetään ohjelmistotoimittajien kanssa yhteistyössä tietomallipohjaisen kaavoituksen työkaluja. Päätyönään hän toimii Aalto-yliopistossa ja Tallinnan teknillisessä yliopistossa tutkijatohto

 • Tiina Talvitie
  Tiina Talvitie
  Helsingin kaupungingeodeetti, Helsingin kaupunki

  Tiina Talvitie on kokenut johtaja, joka vaihtoi yksityiseltä sektorilta kaupunkiorganisaatioon. Talvitie on toiminut isojen organisaatioiden digi- ja innovaatiojohtajana, sekä vienyt läpi mittavia muutoksia sellaisissa yrityksissä kuin Lehto Group, A-Insinöörit, Solibri ja Tekla/Trimble. Tällä hetkellä Helsingin kaupungingeodeettina työskentelevä Talvitie puhuu rakennetun ympäristön digitalisaatiosta – digitaalinen kaksonen yhdistää kaupunkimallin, tietomallit ja paikkatiedon saumattomaksi osaksi operatiivisia prosesseja.