Korkeussuhteet

Satelliittipaikannuksen ymmärtämistä sekä kartta-aineistojen tarkastelua testattiin syksyn 2022 maantieteen ylioppilaskokeessa

Satelliittipaikannuksen käsitteleminen lukiossa ja ylioppilaskokeessa Satelliittipaikannus on ollut osa kansalaisten ja siten myös lukiolaisten arkea jo pitkään. Moni nuori käyttää päivittäin paikannustekniikkaa puhelimensa karttapalveluiden ja muiden sovellusten avulla ajattelematta asiaa…

Kartografien jälleennäkemisen riemua renessanssihengessä

ICC on perinteikäs, vuodesta 1962 lähtien joka toinen vuosi järjestetty kartografian maailmankongressi, jossa kartografit pääsevät tapaamaan toisiaan. ICC painottuu tutkimukselliseen otteeseen vahvalla yliopistojen ja kansallisten karttalaitosten osallistumisella, mutta sisällyttää avarakatseisen…

Liikkuvalla laserkeilauksella huipputarkkaa tietoa kaupungeista

Liikkuva laserkeilaus tuottaa yksityiskohtaista kolmiulotteista paikkatietoa kaupunkiympäristöstä. Modernit teknologiat tarjoavat lukemattomia keinoja kaupunkitilan entistä tehokkaampaan hallintaan ja suunnitteluun. Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Positio-lehdessä 2/2021. Lue koko artikkeli Maanmittauslaitoksen sivuilla.

Suomen metsissä tapahtuu

Tietoa metsistä on kartoitettu maanmittareiden ja vapaaehtoisten toimesta satoja vuosia. Kaikki metsään liittyvä tieto on paikkaan sidottua - ne pysyvät paikoillaan pitkiä aikoja. Metsien sisällä kuitenkin tapahtuu paljon ja siksi…

  • Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:13.11.2020