FGI tutkimusseminaari: Etelämanner-retkikunnan raportti

Tule kuulemaan parhaat palat tutkimusmatkasta Etelämantereelle!

Paikkatietokeskuksen tutkimusprofessori Antero Kukko osallistui FINNARP-retkikuntaan, joka vieraili Etelämantereella viime talvena. Kymmenhenkinen retkikunta, joka koostui mm. Ilmatieteenlaitoksen ja Helsingin yliopiston tutkijoista, lähti kohti Etelämannerta ja tutkimusasema Aboaa marraskuussa 2022.

Tutkimusasemalla Antero teki laserkeilausmittauksia aseman ympäristössä dronen ja laserkeilaimen avulla. Hankkeen tavoitteena oli mitata Etelämantereen lumen ja jään pintojen pinnan epätasaisuutta laserkeilaustekniikoiden avulla ja tuottaa tarkka 3D-malli alueesta. Tutkimus auttaa merkittävästi parantamaan satelliittihavaintojen laatua ja tarkkuutta. Sen avulla voidaan tehdä tarkempia arvioita Etelämantereen lumen ja jään tulevaisuudesta.

Paikkatietokeskuksen tutkimusseminaarit ovat kuukausittainen tapahtuma, jossa talon omat sekä vierailevat tutkijat kertovat mielenkiintoisista tutkimusaiheistaan. Seminaarisarja on kaikille avoin, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua. Tapahtumaan voi osallistua etänä (Teams-linkki) tai Vuorimiehentie 5 auditoriossa, joka sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Esitykset ovat englanniksi.

Date

11.05.2023
Päättynyt

Time

15:15 - 16:00

Sijainti

Hybridi

Muut sijainnit

Espoo
Paikkatietokeskus (FGI)
Vuorimiehentie 5
Kategoriat