Laserkeilaus ja paikkatiedot -työryhmä

GeoForumin Paikkatiedot ja laserkeilaus -työryhmä järjestää 13.12.2022 kello 9.00 alkaen hybriditilaisuuden, jonka aiheena ovat Laserkeilauksen hankinta ja siihen liittyvät keilausaineiston laatukysymykset.

Alustajana toimii Helen Rost, Senior developer I-CONIC Vision AB. Helen esittelee ruotsalaisen HMK – Flygburen laserskanning 2017 ilmalaserkeilauksen hankintaohjeen, jonka tarkastajana hän toimi ollessaan Terratecin palveluksessa. Helen käy lisäksi läpi tiivistetysti laserkeilausaineistoon liittyviä laatunäkökulmia koskien mm. pistetiheyttä, alueellista kattavuutta, pistejakaumaan ja keilauskuviota, data puhtauteen liittyviä asioita sekä geometrista tarkkuutta. Alustus on englanniksi.

Toisen alustuksen pitää Juha Kareinen Maanmittauslaitokselta otsikolla “Esitys alustavista ajatuksista tulevista ilmakuvaus- ja laserkeilausohjelmista ja mahdollisuuksista vaikuttaa ohjelmien sisältöön”.

Alustukset tarjoavat varmasti hyödyllistä tietoa kaikille laserkeilausaineistojen kanssa toimiville.

Alustusten jälkeen keskustellaan tarpeesta tuottaa ilmalaserkeilausta laajempaa hankintaohjeistusta kaikille erityyppisiä keilausaineistoja tilaaville ja tavoista, joilla aineistojen vaatimusten mukaisuutta voidaan tarkemmin tutkia.

Huom! Tilaisuus tallennetaan.

Date

13.12.2022
Päättynyt

Time

09:00 - 11:00

Lisää tietoa

Ilmoittaudu täällä

Sijainti

Helsinki

Järjestäjä

GeoForum