Rakennusalan uudet ulottuvuudet – Kestävän ja elinvoimaisen rakennusalan puolesta

ika: torstaina 30.11.2023 klo 12 –15
Paikka: Metropolia Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, Rakennelaboratorio A-rakennuksen kellarikerros
Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

Miltä rakennusala näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Kuinka rakentamisesta kehitetään kestävää ja ekologista? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus Rakennusalan uudet ulottuvuudet -tapahtumassa, jossa tutustutaan uusimpiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin sekä avataan mahdollisuuksia rakennusalan yritysten ja ihmisten kohtaamiselle. Messutapahtuma rakentuu Myllypuron kellarikerroksen Rakennelaboratorioon.


Verkostoidu – Tapahtuman aikana verkostoidutaan monipuolisesti alan eri toimijoiden kesken. Mukana niin koulutusorganisaatioita, TKI-hankkeita, yrityspuolen edustajia kuin myös opiskelijoita. Tapahtuma on kaikille kiinteistö- ja rakennusalasta kiinnostuneille avoin!

Näe ja koe – Erilaisilla hands-on -kokeilupisteillä päästään näkemään ja kokemaan Myllypuron älykampuksella olevien rakennusalaan liittyvien laboratoriotilojen mahdollisuuksia ja esitellään erilaisten laitteiden toimintaa, kuten opetuskäyttöinen ilmanvaihtokone tai kiinteän polttoaineen testikattilat.

Kuuntele – Päivän aikana kuullaan monipuolisesti asiantuntijoiden näkemyksiä alasta ja sen suunnasta. Katso kaikki puheenvuorot tapahtumasivulta.


Tapahtuman avaa Metropolian apulaisrehtori ja jatkuvan oppimisen johtaja Heidi Rontu. Tämän jälkeen pääsemme kuulemaan Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymän projektipäällikkö Lars Miikin puheenvuoron rakennusalan toimijoiden yhteistyön merkityksestä. Päivä jatkuu puheenvuorolla rakennetun ympäristön ja ruokatuotannon yhdistämisestä projektipäällikkö Timo Nykoppin sanoin Food Systemi City -hankkeesta. Tapahtuman koko ohjelma tarkentuu syyskuun aikana.

Tilaisuuden juontajana toimii Metropolian dialogipäällikkö Minna Kaihovirta, joka jututtaa ständeillä esillä olevia tutkimus- ja kehityshankkeita, yhteistyöyrityksiä ja muita organisaatioita sekä yleisöä

Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi Metropolian talotekniikan laboratorion ja älykotien kehitysalustan SmartLabin esittelyä sekä makkaranpaistoa vesikiertotakassa LVI-laboratoriossa.

Lisätietoja

Lisätietoja tapahtumasta ja mahdollisuudesta hankkeesi tai yrityksesi omaan esittelyständiin voi kysyä projektiasiantuntija Taina Rautiaiselta:
taina.rautiainen@metropolia.fi tai puh. 050 345 2754


Messutapahtuma järjestetään osana Metropolian, Aalto-yliopiston ja StadinAO:n yhteistä Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymä -hanketta, jota rahoittaa Helsingin kaupungin innovaatiorahasto. Tapahtuman järjestelyissä mukana myös Metropolian tieto-ohjatun rakentamisen innovaatiokeskittymä.

Puheohjelma – mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja

12.00 Messutapahtuman ovet avataan, tapahtuman juontaa Metropolian dialogipäällikkö Minna Kaihovirta

12.30 Tilaisuuden avaus, Metropolian apulaisrehtori ja jatkuvan oppimisen johtaja Heidi Rontu

12.45 Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymä – Myllypuron kampukselta osaamista ja elinvoimaa koko alalle, projektipäällikkö Lars Miikki, Metropolia

13.20 Rakennetun ympäristön ja ruokatuotannon yhdistäminen – Food Systemi City, väitöskirjatutkija Nele Korhonen, Aalto yliopisto ja projektipäällikkö Timo Nykopp, Metropolia

13.50 Kohti ilmastoneutraaleja kaupunkeja eurooppalaisen yhteistyön kautta, innovaatiojohtaja Mona Roman, Metropolia

Ohjelma täydentyy vielä syksyn kuluessa!

Date

30.11.2023
Päättynyt

Time

12:00 - 15:00

Lisää tietoa

Lisää tietoa

Järjestäjä

Metropolia

Muut järjestäjät

Aalto-yliopisto