Tiedolla toimiva kunta 2024

Tiedolla toimiva kunta -webinaari on kunnille suunnattu tilaisuus, jossa keskustellaan Maanmittauslaitoksen kuntia koskevista ajankohtaisasioista, tietopalveluista sekä niiden hyödyntämisestä

Tämän vuoden webinaari koostuu monipuolisesta ohjelmasta, jossa käsitellään muun muassa maastotietojen ja karttojen tulevia muutoksia, kaupunkien pintavesien hallinnointiin liittyviä uusia lähtöaineistoja sekä Maanmittauslaitoksen kiinteistö- ja paikkatietopalveluiden ajankohtaisasiaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan linkin kautta.

Ilmoittaudu

Ohjelma

Kaksi ensimmäistä webinaaripäivää ovat suomenkielisiä, kolmas webinaaripäivä koostuu ruotsinkielisestä ohjelmasta. Ilmoittautumislomake kattaa koko tilaisuuden, joten päiväkohtaista ilmoittautumista ei tarvita: tulet paikalle samalla linkillä kaikkiin webinaareihin – ja silloin kun se sinulle sopii.   

Tilaisuuden järjestäjä pidättää oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.  

Tähdellä * merkityt ohjelmaosiot esitetään torstaina ruotsiksi.


Ti 14.5.2024 (tilaisuus suomeksi)

9.00 Tilaisuus alkaaTilaisuuden juontaa Emilia Kiuru, asiantuntija, Maanmittauslaitos.  

9.05 Tervetulosanat 

9.15 KR-kuntien tarpeiden huomioiminen Maanhallintakokonaisuuden uudistamisen valmistelussa. Mikko Peltokorpi, kehityspäällikkö, Maanmittauslaitos. 

9.40 Tietoturvan ja tietosuojan huomioiminen kiinteistötietojen kyselyrajapintoja käytettäessäMinna Ryyppö, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos.  

10.00 Ajankohtaista kiinteistöjen tietopalveluissaLeena Hirvelä, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos.  

10.20 Tauko  

10.30 Sähköiset allekirjoitukset kirjaamiskäytännössäErika Mäkinen, juristi, Maanmittauslaitos.  

10.55 Tietoisku: Maanvuokrasopimusten ja kiinteistön kauppakirjojen allekirjoittaminen sähköisesti.  Armi Hantula, asiantuntija, Maanmittauslaitos.  

11.10 Maanmittauslaitoksen asiointipalveluPirjo Haulos, palveluneuvoja, Maanmittauslaitos. 

11.30 Tilaisuus päättyy. Ohjelma jatkuu ke 15.5. klo 9:00.


Ke 15.5.2024  (tilaisuus suomeksi)

9.00 Tilaisuus alkaa. Tilaisuuden juontaa Emilia Kiuru, asiantuntija, Maanmittauslaitos.

9.15 * Digital waters – lippulaiva ja uudet lähtöaineistot kaupunkien pintavesien hallinnointiin. Harri Kaartinen, tutkimusprofessori, Maanmittauslaitoksen paikkatietokeskus FGI.

9.40 Vantaan digitaaliset vesistöt ja hulevedetAntti Auvinen, suunnitteluinsinööri, Vantaan kaupunki.  

10.00 Tilannekatsaus KALLIO-ohjelmien suunnitteluun. Juha KareinenIlmakuvapalveluiden Kartastopäällikkö, Maanmittauslaitos.  

10.25 Tauko  

10.40 Maanmittauslaitoksen paikkatietopalvelut kunnilleKaisu Harju, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos. Teemu Saloriutta, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos.  

11.30 Tilaisuus päättyy. Ohjelma jatkuu ruotsinkielisenä to 16.5. klo 9:00.


To 16.5.2024  (tilaisuus ruotsiksi)

9.00 Tilaisuus alkaaTilaisuuden juontaa Tove Degerholm, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos (ruotsiksi). 

9.15 Digital waters – lippulaiva ja uudet lähtöaineistot kaupunkien pintavesien hallinnointiin (ruotsiksi). Annukka Pekkarinen, projektikoordinaattori, Maanmittauslaitoksen paikkatietokeskus FGI.  

9.40 Maastotietojen ja karttojen tulevat muutokset (ruotsiksi). Teemu Saloriutta, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos. 

10.05 Tauko

10.20 Tietoturva ja tietosuoja kiinteistötietojen kyselyrajapintoja käytettäessä sekä muita ajankohtaisia asioita kiinteistötietojärjestelmän tietopalveluissa (ruotsiksi). Minna Ryyppö, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos.  

10.40 Sähköiset allekirjoitukset: Kirjaamiskäytännöt, maanvuokrasopimukset ja kiinteistöjen kauppakirjat. (ruotsiksi) Tove Degerholm, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos. 

11.30 Tilaisuus päättyy. 


Tilaisuuksien aikana on mahdollista esittää kysymyksiä chat-kenttään. Kysymyksiin vastaavat Maanmittauslaitoksen asiantuntijat webinaarin aikana tai sen jälkeen. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan kirjallisena tallenteen ja esitysmateriaalin ohessa. Katso tiedot alta.  

Tallenne ja materiaalit

Tilaisuus tallennetaan. Tallenteen, esitysmateriaalit ja esitettyjen kysymysten vastaukset löytyvät tapahtuman jälkeen tästä osiosta 14 vuorokauden ajan.   

Lisätietoja

Miten minun tulee varautua webinaariin?  

Tilaisuus järjestetään Teams -kokouksena, johon osallistuminen ei vaadi erillisiä ohjelmistoasennuksia tai kirjautumisia sovelluksiin tietokoneella liityttäessä. Testaathan kuitenkin osallistumislinkin etukäteen, mikäli tietokoneesi vaatii esimerkiksi verkkoselaimen päivittämistä uudempaan versioon. Emme suosittele tilaisuuden seuraamista puhelimella, sillä esitysmateriaalin koko pienenee huomattavasti.  

Lisäkysymyksiä tilaisuudesta? Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen tilaisuudet@maanmittauslaitos.fi

Date

14. - 16.05.2024
Päättynyt

Time

Koko päivä

Lisää tietoa

Lisää tietoa
Kategoriat

Järjestäjä

Maanmittauslaitos