Työpaja: Digitaalinen kaksonen ilmastoriskien tunnistamisen ja sopeutumisen suunnittelun tukena

Uudenmaan digitaalinen kaksonen on rakennetun ja luonnonympäristön 3D-malli, jossa käytetään erilaisia aineistoja ilmastoriskien ja mahdollisten ilmastovaikutusten arviointiin sekä sopeutumisen suunnitteluun. Tavoitteena on käytännöllinen ja analyyttinen työkalu, jota voi käyttää esimerkiksi ilmastoriskien hallinnassa, sopeutumisessa, valmiussuunnittelussa, sosiaali- ja terveystoimialalla sekä alueiden suunnittelussa ja rakentamisessa.

Uudenmaan digikaksonen nyt kehitteillä

Tässä työpajassa esittelemme digikaksosen sidosryhmille ja mahdollisille käyttäjille. Haluaisimme kuulla näkemyksenne sen mahdollisista hyödyistä tehtävissänne sekä mitä toivoisitte digikaksosen sisältävän. Palaute ohjaa digikaksosen kehityssuuntia.

Uudenmaan digikaksonen keskittyy erityisesti hulevesitulviin ja helleriskeihin. Tällä hetkellä digikaksonen keskittyy Helsingin alueeseen ja se on yksityiskohtaisempi Laajasalon suhteen. Tavoitteena on, että lähivuosina se kattaa myös muita Uudenmaan kaupunkeja ja kuntia.

Tämä työpaja on osa EU:n Ilmastonmuutokseen sopeutumisen mission Regions4Climate-hanketta. Hankeen tavoite on edistää oikeudenmukaista siirtymää ilmastokestävyyteen. Työpaja on suomen- ja englanninkielinen.

Työpajan osallistujat pääsevät:

-vaikuttamaan digikaksosen kehittämiseen omien tehtävien tueksi

–verkottumaan muiden ilmastoriskien ja sopeutumisen ammattilaisten kanssa

–tukemaan Uudenmaan ilmastokestävyyttä tieto-ohjautuvaan päätöksentekoon perustuen.

Alustava ohjelma

klo 10.00–10.10: Digikaksosen, hankkeen sekä organisaatioiden esittelyt lyhyesti   

klo 10.55: Työpajan osa 1: Keskustelu Uudenmaan ilmastoriskeistä, altistumisesta ja haavoittuvuudesta – minkälaista tietoa toivoisit digikaksosen sisältävän?  

klo 10.55–11.00: Tauko

klo 11.00–11.45: Työpajan osa 2: Keskustelu sopeutumisesta – minkälaista sopeutumiseen liittyvää tietoa toivoisit digikaksosen mallintavan?    

klo 11.45–12.00: Yhteenveto   

Projektin sivut: https://regions4climate.eu/

Date

24.10.2023
Päättynyt

Time

10:00 - 12:00

Lisää tietoa

Ilmoittautuminen
Kategoriat

Järjestäjä

Forum Virium Helsinki