• Artikkelin kategoria:Kolumnit
  • Artikkeli julkaistu:27.11.2020

Mitä hyötyjä paikkatiedot tarjoavat päätöksenteolle?

Tietoja tarvitaan tehokkaaseen päätöksentekoon kaikissa organisaatioissa. Globaalin pandemian vuoksi ajantasaista tietoa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Kun tiedot muutetaan paikkatiedoksi (location intelligence), ne voivat esimerkiksi auttaa pitämään ihmiset turvassa, antaa organisaatioille mahdollisuuden valmistautua kausittaisiin vaihteluihin ja auttaa kuntien, yritysten ja kansalaisten välisessä kommunikaatiossa.

You are currently viewing Mitä hyötyjä paikkatiedot tarjoavat päätöksenteolle?

Tietoja tarvitaan tehokkaaseen päätöksentekoon kaikissa organisaatioissa. Globaalin pandemian vuoksi ajantasaista tietoa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Kun tiedot muutetaan paikkatiedoksi (location intelligence), ne voivat esimerkiksi auttaa pitämään ihmiset turvassa, antaa organisaatioille mahdollisuuden valmistautua kausittaisiin vaihteluihin ja auttaa kuntien, yritysten ja kansalaisten välisessä kommunikaatiossa.

Telian ja GeoForumin järjestämässä webinaarissa “Turning point in knowledge-based decision making” 26.11.2020 olivat keskustelemassa Helsingin yliopiston geoinformatiikan professori Tuuli Toivonen ja Telian sijaintitiedon asiantuntijat Tiia Palvimo ja Tero Särkiniemi. Webinaarissa vastattiin seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä on paikkatieto ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa kaupungeille, kunnille ja muille organisaatioille?
  • Kuinka location intelligence auttaa kriisitilanteisiin valmistautumisessa ja niissä toimimisessa?
  • Mitkä organisaatiot ja yritykset voivat hyötyä location intelligence -ratkaisuista?

Keskustelussa huomioitiin useita eri näkökulmia tiedon laatuun ja hyödyntämiseen liittyen. Keskustelussa nousi muun muassa esille, kuinka staattinen data ei ole enää riittävää. Dynaamisen datan ansiosta erilaisia datalähteitä voidaan hyödyntää yhdessä. Sijainti on tietysti jälleen sitova tekijä.

Kiinnostavaa keskustelussa oli myös se, kuinka yleisesti staattinen data kerätään julkishallinnon puolesta ja dynaaminen data tuotetaan yksityissektorilla. Tarvitsemmekin nimenomaan yrityksiä jalostamaan tätä dataa, mikä tukee päätösprosesseja ja jotta voimme tehdä dynaamisia analyyseja.

Katso koko webinaari