• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:27.4.2023

Tampere Smart City Expo & Conference johdattaa kävijät metaversumin mahdollisuuksiin

Kansainvälinen Tampere Smart City Expo & Conference täyttää Tampereen Nokia Arenan älykaupunkikehityksellä ja digitalisaatiolla 6.–7. kesäkuuta 2023. Tapahtuman pääpuhujia ovat digitaalisen asiakaspolun huippuasiantuntija Belinda Gerdt ja Metaverse Instituten toimitusjohtaja Christina Yan Zhang.

Kirjoittaja

You are currently viewing Tampere Smart City Expo & Conference johdattaa kävijät metaversumin mahdollisuuksiin

Tampere Smart City Expo & Conference tuo areenalle tekoälyn, robotiikan automaation ja digitalisaation uusimmat innovaatiot ja asiantuntijat. Kansainvälisen tapahtuman teemana on urbaani metaversumi, jonka lisäksi tapahtumassa keskitytään muun muassa digitalisaatioon, vastuulliseen yhteistyöhön sekä älykkäiden kaupunkien uudistumiskykyyn. Tapahtuma tarjoaa puitteet alan kansainvälisille kohtaamisille ja verkostoitumiselle. Tapahtuman pääkielenä on englanti.

Belinda Gerdt ja Christina Yan Zhang tapahtuman pääpuhujina 

Tapahtumapäivinä kuullaan puheenvuoroja alan huipulta. Belinda Gerdt on suomalaisnainen, joka on luonut kansainvälisen uran maailman merkittävimmissä teknologiayhtiöissä. Gerdt on tehnyt yli viisitoista vuotta töitä digitaalisen asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämisen parissa. Aiemmin Microsoftilla ja Amazonilla uraa luonut Gerdt työskentelee tällä hetkellä Philipsin pääkonttorissa Hollannissa ja vastaa globaalisti yritysmarkkinoinnista. Tapahtumassa Gerdt luo katsauksen digitaaliseen asiakaspolkuun otsikolla Think BIG! Digitalization has changed the customer experience. 

Christina Yan Zhang on Web3-strategiaan keskittyvän konsulttiyritys Metaverse Instituten toimitusjohtaja. Yan Zhang on tehnyt lähes kaksikymmenvuotisen uran, jonka aikana hän on kehittänyt kasvavaa maailmanlaajuista liiketoimintaa edistyksellisistä teollisuuden, innovaatioiden ja osaamisstrategioiden ideoista. Puheenvuorossaan hän avaa muun muassa digitaalisten kaksosten ja metaversumin roolia vastuullisessa älykaupunkikehityksessä. 

Ohjelmassa laaja kattaus digitalisaation ja älykaupunkikehityksen ydinteemoja

Tampere Smart City Expo & Conferencen ohjelma sisältää ajankohtaisia puheenvuoroja, ja tapahtumassa palkitaan älykaupunkikehityksen sekä digitalisaation ykköstekijöitä. Konferenssissa syvennytään muun muassa Web3-tekniikkaan ja älykkääseen liikkumiseen. Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen avaa tapahtumakokonaisuuden puheenvuorollaan metaversumin mahdollisuuksista kaupunkikehitykselle.

Tiistaina päälavalle astuu Sitowisen Head of Innovationin Sami Lankiniemi puheenvuorollaan The Smart City Lab – How Do We Innovate in Federated Ecosystems? Konferenssipuolella avajaispäivän aamu alkaa älykkään liikkumisen teemalla: Boosting urban mobility 2.0: SmartRail Ecosystem & Lyyli Living Lab tram. BRiDG3 Hackathon tuo 6. kesäkuuta Nokia Arenalle Web3-tekniikan kokonaisuuden, johon kuuluu kansainvälisiä puheenvuoroja, paneelikeskusteluja sekä metaverse- ja Web3-esimerkkejä ympäri maailmaa. 

Keskiviikkona Paidia-tilassa järjestetään Tampereen kaupungin, Tampereen yliopiston ja VTT:n yhteistyökonferenssi Future-proofing cities – STARDUST solutions and next steps. Ohjelmalavalla Abloy avaa turvallisuuden saloja puheevuorossaan Developing digital and physical security in smart cities. 

Maksuton rekisteröityminen ja konferenssipassien myynti avoinna

Tapahtumakokonaisuuden messuosuus on maksuton ja avoin kaikille rekisteröityneille ja osuus sisältää päälavan ohjelman. Konferenssi- sekä BRiDG3 Hackathon -tapahtumapassit on mahdollista lunastaa verkkosivulta.

Tampere Smart City Expo & Conferencen järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni. Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Tampereen Messut -konserni. Tampere Smart City Expo & Conference on suunnattu älykaupunkikehityksen kehittämisverkostoille, yrityksille ja ekosysteemeille, ICT-sektorille, kunnille, kaupungeille ja oppilaitoksille sekä alan asiantuntijoille ja tulevaisuuden osaajille.

Lisätietoja tapahtumasta