• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:27.10.2023

RADIAL-hanke edistää rakennusalan digitalisaatiota

You are currently viewing RADIAL-hanke edistää rakennusalan digitalisaatiota
Kuva: Canva

Suomessa rakennetun ympäristön toimialalla on menossa useita laajoja uudistuksia. Uuden rakentamislain myötä vuodesta 2025 lähtien rakennusluvat on tarkoitus hakea digitaalisesti tietomalleja käyttäen ja ennen luovutusta mallit on vielä päivitettävä vastaamaan toteutunutta rakennusta.

RADIAL – Rakentamisen ajantasaiset digitaaliset mallit on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rakennusyrityksille, maakunnile ja alan ammattilaisille olla mukana tässä murroksessa. Hanke vahvistaa digitaalisia valmiuksia, parantaa kykyä vastata tuleviin rakennusalan lainsäädännön muutoksiin, edistää digitalisaatiota ja tuo tietoisuutta uusimmista teknologisista ratkaisuista.

Miksi osallistua RADIAL-hankkeeseen:

1. Valmius tuleviin muutoksiin: Rakennusalalla Suomessa tapahtuu merkittäviä muutoksia, joiden tarkoituksena on edistää hiilineutraalia yhteiskuntaa ja digitalisaatiota. RADIAL varmistaa, että osallistujat ovat valmiita uusiin vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin. Lopputuloksena Aallon, Metropolian ja Maanmittauslaitoksen asiantuntijat toimittavat teille yhteisen julkaisun, jotta tiedot olisi helppoa jakaa eteenpäin. 

2. Digitalisaation vahvistaminen: Hankkeemme keskittyy erilaisiin tuotantoprosessissa käytettäviin digitaalisiin rakennusmalleihin. Nämä mallit ovat keskeisiä kehittyvien rakennettujen ympäristöjen hallinnassa ja kehittämisessä. Osallistumalla hankkeeseemme, voitte parantaa yrityksen tehokkuutta, vähentää virheitä, lisää asiakastyytyväisyyttä ja auttaa säilyttämään kilpailukyvyn. Tarkempien toteumamallien avulla voitte myös laskea projektienne hiilijalanjäljen ja tehdä kestävämpiä valintoja materiaalien käytössä. Näin olette askeleen lähempänä hiilineutraalisuutta.

3. Tietoisuus teknologioista: RADIAL avaa oven uusimpiin teknologisiin innovaatioihin rakennusalalla. Hankkeemme tarjoaa koulutuksia, työpajoja, ja käytännön esimerkkejä, joiden myötä voitte kasvattaa osaamistanne, ja saada käyttöönne arvokasta tietoa erilaisista mallinnus- ja 3D-kartoitusteknologioista.

4. Verkostoituminen: RADIAL-hanke tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden laajentaa verkostoja rakennusalalla. Osallistumalla hankkeeseen pääsette tutustumaan erilaisiin toimijoihin, kuten suunnittelijoihin, rakennusurakoitsijoihin, tutkijoihin ja opiskelijoihin. Samalla kehotatte yhteistyötä alan ekosysteemin toimijoiden kanssa ja autatte edistämään alan kehitystä. Tämä avaa ovia uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin ja toimintatapoihin kaikille.

Liittykää mukaan RADIAL-hankkeeseen ja varmistakaa yrityksenne kilpailukyky jatkossakin. Yhdessä voimme muuttaa tulevaisuuden rakennusalaa. 

Tilaamalla hankkeen uutiskirjeen pysytte kärryillä koko projektin aikana ja saatte ensimmäisten joukossa tietää kaikista päivityksistä ja löydöksistä, sekä kutsut kaikkiin tapahtumiiin. Uutiskirjeen pystytte tilaamaan hankkeen nettisivulta tai suoraan tämän linkin kautta.

Mikäli haluatte ottaa yhteyttä suoraan hankkeen vetäjiin, tavoitatte heidät helpoimmiten sähköpostitse:
harri.kaartinen@maanmittauslaitos.fi
seppo.torma@metropolia.fi
hannu.hyyppa@aalto.fi

RADIAL myös osallistuu Rakennusalan uudet ulottuvuudet -messuille jotka järjestetään Metropolian Myllypuron kampuksella 30.11 klo 12-15. Tulkaa tutustumaan hankkeeseen paikan päälle, niin kerromme siitä lisää.

Yhteistyöterveisin,

Nikolai Gordeev

RADIAL-hankkeen projektipäällikkö

nikolai.gordeev(at)metropolia.fi

+358 41 317 39 32