• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:11.11.2020

Kuvaavat mikrosatelliitit ratkaisuna kriisitilanteisiin

You are currently viewing Kuvaavat mikrosatelliitit ratkaisuna kriisitilanteisiin
Kuva: ICEYE

Reaaliaikainen, helposti saatavilla oleva tieto on maailmanlaajuisesti erittäin tärkeää, kun vaihtelevat sääolosuhteet, metsäpalot, kaupungistuminen ja muu ihmisen toiminta aiheuttaa suuria muutoksia ympäristössä.

Tutkasatelliitit keräävät kuvia maan pinnasta eri vuorokaudenaikoina, mikä auttaa laadukkaan paikkatiedon keräämisessä. Kuvaavat mikrosatelliitit toimivat ominaisuuksiltaan kuten tutkasatelliitit, mutta ovat vain alle 100 kilogramman painoisia. Satelliitit keräävät kuvia maan pinnasta vaikeissakin sääoloissa päivin ja öin. Teknologian avulla kuvista poistetaan tulkintaa häiritsevät tekijät, kuten pilvet ja sumu.

Tietoa voidaan käyttää useisiin eri tarkoituksissa ja tilanteissa, kuten kriisitilanteiden hallinnassa, humanitaarisessa avussa ja taloudellisten päätösten tekemisessä. Kuvien avulla päättäjät voivat esimerkiksi nopeammin reagoida öljyvuotoihin, hurrikaaneihin, metsien häviämiseen.

Suomalainen ICEYE on kehittänyt tutkasatelliittijärjestelmää vuodesta 2014 lähtien.