• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:1.2.2021

Neljä Smart City -projektia käynnistyivät tammikuussa 2021

You are currently viewing Neljä Smart City -projektia käynnistyivät tammikuussa 2021

Smart City Centre of Excellence on järjestänyt kansainvälisen haasteen, jossa etsitään todellisissa kaupunkiympäristöissä kehitettäviä ja pilotoitavia ideoita. Kaiken kaikkiaan 71 ehdotuksesta neljä hanketta on valittu rahoitettavaksi. Hankkeissa on järjestelmällisesti kartoitettu erilaiset kaupunkihaasteet ja ne on sovitettu tutkimukseen perustuviin ratkaisuihin.

Tavoitteet:
1. Maailmanlaajuinen tutkimus, jossa on empiiristä näyttöä todellisista kaupunkiympäristöistä
2. Kaupunkien ympäristössä testattujen tuotteiden tai palvelujen prototyypit
3. Ratkaisut, joilla on todistettu kansainvälinen kasvupotentiaali

Yksi valituista pilottihankkeista tulee liikkuvuuden alueelta, yksi rakennetusta ympäristöstä ja kaksi energiapuolelta. Virossa on mukana neljä kaupunkialueita: Tallinna, Tartto, Lääne-Harju ja Rae, ja Suomessa Helsinki.

Kunnilla niin Virossa, Suomessa kuin muuallakin maailmassa, on olemassa paljon tietokantoja, joita ei kuitenkaan usein hyödynnetä. Haasteella pyritään tarkemmin puuttumaan ongelmiin, joita tietokantojen yhteensopimattomuus muiden tietojen kanssa aiheuttaa kaupungeissa ja kunnissa. Tavoitteena on kehittää tiedon virtausta kansalaisten, julkishallinnon ja yksityisten yritysten välillä samalla, kun niiden laillinen ja turvallinen hallinta varmistetaan.

Lisätietoa hankkeista löytyy Aalto-yliopiston ja Tallinnan teknillisen yliopiston sivuilta.