• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:22.9.2022

Mikä ihmeen Suomen paikkatieto-skene?

Ei ole sattumaa, missä lähikauppasi tai koulusi sijaitsee, tai millaista reittiä kotisairaanhoidon tai kuljetusalan ammattilaiset ajavat asiakaskierroksillaan. Entäpä kuinka moni on pysähtynyt miettimään maaseutumaisemaa ihastellessa, miten satelliiteilla kerättyä tietoa hyödynnetään maatalouden ja metsänhoidon apuna? Tässä kaikessa on kyse paikkatiedosta!

Kirjoittaja

You are currently viewing Mikä ihmeen Suomen paikkatieto-skene?
Kuva: Pixabay

Paikkatietoa hyödynnetään joka alalla, kun eri aloilta kerättyyn tietoon yhdistetään sijaintitieto. Sijainti voidaan ilmoittaa vaikkapa x-, y- ja z-koordinaattien avulla.

GeoForum Summit 2022 on Suomen merkittävin paikkatietoalan tapahtuma, joka kokoaa tänäkin syksynä yhteen paikkatietoalan huippuosaajat! Tapahtumassa on yli 70 asiantuntijaa niin rakennetun ympäristön, kiertotalouden, maa- ja metsätalouden aloilta, kuin myös ympäristö- ja turvallisuusaloilta.

Mukana on huippuluokan keynote-puheenvuorot, kun europarlamentaarikko Ville Niinistö ja Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtaja Eeva Primmer avaavat meille paikkatiedon merkitystä kestävän tulevaisuuden varmistamisessa.

Tämän lisäksi pääsemme kuulemaan turvallisuusalan asiantuntijoita, kuten Martti J. Karia sekä Jarno Limnélliä, jotka taustoittavat meille nykyisiä ja tulevia uhkia keskittyen kuitenkin yksilöllisiin ja yhteiskunnallisiin ratkaisuihin. 

Kun kriisi on päällä, tarve saada ja tuottaa tietoa on todella suuri. Silloin ei ole aikaa luoda uusia työkaluja, vaan päivittäisten toimintojemme on joustettava tarvittaessa. 

Ilmastonmuutos, Venäjän hyökkäys, pandemiasta palautuminen, levottomuudet ja muut eteen tulevat kriisitilanteet vaativat meiltä yhä vahvempaa yhteistyötä. Jälleen kerran, tässä kaikessa on kyse paikkatiedosta!

“Mukana on tänä vuonna valtava määrä uusia tulokkaita ja innovatiivisia organisaatioita!”

GeoForum Summitissa pääset valitsemaan ne seminaarit, joista sinulla on eniten opittavana. Kuulet paikkatiedon ammattilaisilta, mitä on meneillään, millaisia yhteistyömuotoja tarvitaan ja kuinka voit omassa liiketoiminnassa hyödyntää paikkatietoratkaisuja. 

Olennaisena osana tapahtumaa ovatkin koulutuksellinen seminaari ja ennen kaikkea kohtaamiset. Tule kanssamme Messukeskus Siipeen, Helsinkiin, ja kerrytä asiantuntemustasi!

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu GeoForum Summit 2022 -tapahtumasivuilla.