• Artikkelin kategoria:Kolumnit
  • Artikkeli julkaistu:1.12.2021

Pääkirjoitus: Kiitos Maanmittauslaitos ja tervetuloa Geoforum!

Käsissäsi on viimeinen Maanmittauslaitoksen julkaisema Positio-lehti. Tämän lehden jälkeen Positio siirtyy Geoforumin haltuun.

Kuva: Siiri Kivekäs

Käsissäsi on viimeinen Maanmittauslaitoksen julkaisema Positio-lehti. Tämän lehden jälkeen Positio siirtyy Geoforumin haltuun. Paikkatietoalaa yhdistävänä verkostona se on oivallinen koti myös alamme yhteiselle lehdelle, vaikka toki me täällä Maanmittauslaitoksessa olemmekin hieman haikeina lehteä käsistämme päästämässä kolmen Positio-vuosikymmenen jälkeen.

Positio-lehteä tehdään edelleen yhdessä ja Maanmittauslaitoskin on yhä vahvasti mukana tekemisessä. Allekirjoittanut jatkaa päätoimittajana ja Jakobssonin Antti ja Kettusen Pyry toimituskunnassa. Varsinainen työ siirtyy kuitenkin nyt Geoforumin osaaviin käsiin. Tervetuloa Elina Ranta ja Juha Saarentaus ihan toden teolla Positio-hommiin!

Uudistus on mahdollisuus ajatella uudella tavalla ja ottaa käyttöön kokonaan uusia toimintatapoja. Kukapa olisi pari vuotta sitten uskonut, että kaikki toimintamme siirtyy kotikonttoreihin ja näemme toisiamme vain satunnaisesti, jos silloinkaan. Lähes kaikki tapahtuu verkossa. Olemme jokainen joutuneet miettimään vastausta Saarentauksen tässä lehdessä esittämään kysymykseen: ”Mitä tehdään, kun kohtaamiset on pakotettu taas tauolle?” 

Hyppäämällä rohkeasti kohti uutta voimme saavuttaa jotain, mistä emme vielä edes tiedä. Toki matkan varrella vastaan tulee varmasti pettymyksiä, mutta myös oivalluksia ja niitä kaikkein parhaita hetkiä, jolloin huokaamme: ”Juuri tämän vuoksi tämä uudistus tehtiin!” Siksi haluamme aloittaa myös Positio-lehdessä uuden aikakauden.

Uuden äärellä on aika kiittää nykyistä toimitusta. Suuri kiitos Leena-Riitta, Pia, Maria ja Maija huikeista Positio-hetkistä, joita olemme saaneet yhdessä kokea Positio-vuosina. Kiitos myös entisille päätoimittajille Kirsille ja Pirkolle sekä kaikille Positiota vuosien varrella tehneille. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa uutta Positiota!

Haikean kiitollisena ja toisaalta uutta innolla odottaen,

Riikka Kivekäs, päätoimittaja