• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:8.2.2021

Paikkatietoinnovaatiot liikenteessä: Paikannuksen uusimmat tuulet -webinaari

You are currently viewing Paikkatietoinnovaatiot liikenteessä: Paikannuksen uusimmat tuulet -webinaari

GeoForum järjesti yhdessä Mobility Launchpad -hankkeen (Forum Virium Helsinki) kanssa Paikkatietoinnovaatiot liikenteessä -webinaarisarjan. Sarjan ensimmäisessä osassa 11.2.2021 keskusteltiin paikkatiedon ja älyliikenteen kiinnostavista mahdollisuuksista ja yhtymäkohdista.

Mukana puhumassa oli viisi puhujaa eri organisaatioista. Tero Vihavainen (Traficom) aloitti esittelemällä, missä eurooppalainen GNSS:n menee.

Simo Ruoko (Roger-GPS) kävi myös läpi erilaisia GNSS-toistimien käyttösovelluksia. Lisäksi hän esittelee Oulun HALI-hanketta. HALI-hankkeessa ”haetaan ratkaisuja kuljetusalan työhyvinvointiin liittyviin haasteisiin vaikuttamalla myönteisesti ammattikuljettajien itsensä johtamisen taitoihin ja vähentämällä työn kuormittavuutta”.

Sanna Kaasalainen (Paikkatietokeskus) esitteli paikannustutkimusta tarkemmin tie- ja meriliikenteessä.

Sami Kaasalainen (Cetema) jatkoi keskustelua veneilyn turvallisuussovellusten ja törmäysvaroitusten kehityksestä.

Lopuksi Juha Kostiainen kertoi Jätkäsaaren Mobility Lab -toiminnasta.

Webinaarisarjan toinen osa, Liikkuminen digitaalisessa katuympäristössä, järjestettiin 4.3.2021. Webinaarissa käytiin läpi kiinnostavimpia keinoja katuympäristön mallintamiseen, sekä miten malleja voidaan hyödyntää erityisesti liikenteen uusien ratkaisujen kehittämisessä.

Ajankohta: 11.2. klo 13-14:30

Paikka: Online webinaari

Osallistuminen: Forum Viriumin sivuilla