• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:10.1.2022

Yhteiseurooppalainen dataekosysteemi etenee – katso marraskuun Gaia-X Summitin tallenteet

Marraskuussa 2021 järjestetty Gaia-X Association European Data Infrastructure Summit keräsi yli 4000 osallistujaa. Summitissa vastattiin seuraavaan kysymykseen: mikä on Gaia-X -hankkeen globaali vaikutus käyttäjien ja palveluntarjoajien näkökulmasta?

You are currently viewing Yhteiseurooppalainen dataekosysteemi etenee – katso marraskuun Gaia-X Summitin tallenteet

Kaksipäiväisessä huippukokouksessa keskityttiin kansainvälistymiseen ja hankkeen toteutumiseen. Esitelmissä käsiteltiin Gaia-X -hankkeen yleistä visiota ja strategiaa, sekä selvennettiin Gaia-X-projektin nykytilaa.

Esityksissä keskityttiin tärkeimpiin liiketoimintatapauksiin, käytäntösääntöihin ja tuleviin liittoutumispalveluihin. Kuulimme myös tärkeimmät näkemykset kansainvälisistä hubeista ja data-avaruuksista niin yrityksiltä kuin myös eurooppalaisilta päättäjiltä. Kaiken tämän pohjalla ovat digitaalinen itsemääräämisoikeus ja innovaation korkeimmat standardit. Tutustu esityksiin tai katso tallenteet täällä.