• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:4.1.2022

Dronen käyttö Pohjoismaissa

You are currently viewing Dronen käyttö Pohjoismaissa

Gi Norden (pohjoismainen paikkatietoverkosto) järjesti Nordic drone -webinaarin joulukuussa 2021. Tapahtumassa kuultiin, miten droneja käytetään Pohjoismaissa, miten drone-dataa voidaan hyödyntää, sekä mitkä ovat nykyiset ja tulevat operaattoreihin liittyvät määräykset Euroopassa.

Esimerkki dronen käytöstä Suomessa tuli Keravan kaupungilta. Esityksessä kuultiin muun muassa, kuinka droneja käytetään mittaustehtävissä. Esitys on myös katsottavissa suomeksi täällä.

Ruotsi ja Norja esittelivät drone-datan käyttöä Leksandin kaupungissa Ruotsissa ja Innlandetissa, Norjassa. Tanskan esityksessä taas tutustuttiin siihen, miten väkijoukkolaskut onnistuvat dronen avulla.

Katso tallenne