• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:23.5.2022

Miten BIM + GIS muuttaa maailmaa?

Rakennetun ympäristön digitalisaatio kehittyy nopeaa vauhtia kaikilla rintamilla. Nyt on aika purkaa siiloja ja tarkastella asiaa yhtenä kokonaisuutena.

Kirjoittaja

You are currently viewing Miten BIM + GIS muuttaa maailmaa?
Kuva: Matti Pesu, Väylävirasto (vas.) ja Juha Saarentaus, GeoForum (oik.).

Torstaina 19. toukokuuta 2022 vietimme iltapäivän inspiroivien esitysten parissa. BIM ja GIS liittyvät tiiviisti toisiinsa ja niitä hyödynnetään nyt jo monipuolisesti erilaisissa hankkeissa.

Työtä on kuitenkin vielä tehtävä, tai kuten Juha Saarentaus, GeoForum, asian totesi seminaarissa: “BIM+GIS ristiinpölytystä pitää vielä jatkaa.”

Vakiointi ei edisty, jos koko ala ei ole muutoksessa mukana ja myös rahoita kehitykseen liittyviä projekteja ja prosesseja. Rakennettu ympäristö paikkatietoistuu ja tietomallintaminen on tulevaisuutta aivan vääjäämättä.

Esitykset koostuivat esimerkiksi JHS paikkatiedoista ja mihin niiden kanssa on aikoinaan jääty, kaupunkiympäristön digitalisaatiosta, tietomalleista kaavoituksen Kaatio- ja HAME-hankkeissa sekä väylätietojen uusista vaatimuksista.

Seminaari tallennettiin ja tallenne tulee jakoon vielä myöhemmin. LinkedInistä löytää ainakin live-osallistujien tunnelmia, käykää kurkkaamassa!