• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:12.12.2023

FIND-työkalulla löytyvät kadunvarsipysäköinnin vapaat parkkipaikat

Parkkipaikkojen saatavuustietoa voi nyt hyödyntää EasyParkin mobiilisovelluksen FIND-apulaisella. FIND näyttää käyttäjän valitsemalta alueelta liikennevalovärein todennäköisyyden, jolla kultakin kadulta kyseiseen vuorokaudenaikaan löytyy parkkipaikka. FIND ohjeistaa autoilijaa korttelin tarkkuudella ja kellonaika huomioiden miten tietyltä kadulta löytyy kadunvarsipysäköintitilaa. Pitkillä kaduilla pysäköintiolosuhde voi olla erilainen eri kohdissa katua.

Eri katujen pysäköintiruuhkaisuus selviää FIND-työkalun datasta. FIND kertoo autoilijalle todennäköisyydet, joilla tietyltä kadulta löytyy kadunvarsipysäköintitilaa. Korttelikohtaiset tiedot kadunvarsipysäköinnin ruuhkaisuudesta pohjaavat muun muassa kaupunkien liikennedataan sekä konkreettiseen kenttätutkimukseen. Suomessa FIND-parkkipaikkanavigaattori palvelee tällä hetkellä Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lahdessa.

EasyParkilla on uusi palvelu yrittäjille ja organisaatioille, joissa on jaetussa käytössä olevia autoja. Puhelimen sovelluksella toimiva palvelu yhdistää pysäköintikulut autoon, ei sen vaihtuviin kuljettajiin. Palvelun nimi on EasyPark Business Share, jonka avulla yritykset voivat digitalisoida työpysäköinnit. Peruspalvelussa yrityksen kuljettajat pysäköivät sovelluksella ja yritys saa kuukausittaisen laskun eriteltyinä kuljettajittain. 

Lisätietoja palvelusta antaa Hanna Korpela, pysäköintiasiantuntija puh. 044 300 85 86