• Artikkelin kategoria:Tiedotteet
  • Artikkeli julkaistu:6.10.2020

Avoimet yliopistot tarjoavat syys- ja kevätlukukaudelle paikkatietoaiheisia kursseja

You are currently viewing Avoimet yliopistot tarjoavat syys- ja kevätlukukaudelle paikkatietoaiheisia kursseja

Lukuvuonna 20/21 esimerkiksi Itä-Suomen yliopisto tarjoaa luonnontieteiden, metsätieteiden ja tietojenkäsittelytieteiden kursseja ilmaiseksi kaikille kiinnostuneille. Myös Helsingin yliopisto tarjoaa ilmaisia tietojenkäsittelykursseja.

Avoimen yliopiston kurssit toteutetaan korkeakoulun oman opetussuunnitelman perusteella. Kurssit ovat kaikille avoimia koulutuksesta ja iästä riippumatta. Voit osallistua joko yksittäisille kursseille tai opiskella suurempia opintokokonaisuuksia, kuten esimerkiksi maantieteen perusopinnot.

Avoimet yliopistot tarjoavat pääsääntöisesti kursseja maksua vastaan. Yksi (1) opintopiste maksaa kurssista ja korkeakoulusta riippuen 10-15 euroa. Tämä vuosi on kuitenkin poikkeus, sillä yliopistot haluavat tukea koronan takia lomautettuja tai työttömiä henkilöitä.

Alla lista paikkatietoaiheita ja tietojenkäsittelyä sisältävistä kursseista sekä kurssipaketeista:

Turun yliopisto: Aluemaantieteen perusteet, syksy 2020 – kevät 2021

Turun yliopisto: Geoinformatiikan perusteet, kevät 2021

Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus: Metsätalous, syksy 2020 – kevät 2021

Helsingin yliopisto: Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen, kevät 2021: